Skip to content

Sesiune cu gust de cireşe

sesiune-cu-gust-de-cireseAcum o oră, când m-am aşezat în faţa calculatorului şi am deschis documentul ăsta nou, aveam în minte să-mi plâng iar de milă. Dar n-am s-o fac. În fapt, ştii ce? mă jur pe roşu că n-o să-mi mai plâng de milă! Şi pe bune că-mi port bluza cea roşie.

O să-ţi spun, în schimb, că la mine în cameră miroase a cireşe. E parfumul sesiunii mele de vară, fără de care nu pot să învăţ. Aşa că m-am trezit dis-de-dimineaţă, m-am îmbrăcat cu o pereche de blugi, am lăsat bluza de pijama pe mine şi am luat-o agale către piaţă ca să-mi cumpăr cireşe. Pe drum, l-am lăsat pe soare să-mi scalde faţa şi m-am bucurat de mirosul proaspăt al dimineţii.

Şi mi-am adus aminte că acum-acum se face prima zi de vară. Că, în curând, dimineţile vor mirosi a mare şi a el, iar costumul de baie îmi va ţine loc de pijamale. Şi-n gând am început să fredonez melodia de mai jos.

O să-ţi mai spun că acum, bibliografia mea pentru examenul ce se apropie are gust de cireşe. Pe foile-mi xeroxate sunt rânduri subliniate cu creionul, cuvinte îngroşate cu markerul şi margini stropite cu sucul cireşelor care s-au terminat demult. Şi parcă învăţ mai cu drag acum.

Puţin mai e până la mare. Iar puţinul se face şi mai puţin când e cu gust de cireşe.

Note bune!

**********

– Cum îţi mai e sufletul?
– Împrăştiat şi fără tine.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *