Skip to content

O luni din vacanţă

o-luni-din-vacanVara, în apartamentul meu de pe Tineretului, e frig de-mi îngheaţă nasul, aşa că mai mereu stau înfofolită într-o flanelă şi beau ciocolată caldă sau ceai. Cu cana în mână şi cu şosetele până la genunchi am fost şi în dimineaţa asta, când m-am aşezat la birou cu gândul de a deschide Micul meu Paris şi de a-i cere iertare pentru absenţa mea din perioada sesiunii. Aproape că uitasem cât de frumos este! Am deschis şi-un document nou pe desktop, în ideea de a-mi justifica în scris absenţa, dar cumva nu-mi puteam pune în ordine ideile. Nasul îmi era prea rece, în picioare parcă aş mai fi pus o pereche de şosete, iar în mod paradoxal, păsărelele-mi cântau la geam. Înăuntru aerul era rece ca într-un iglu, iar de afară se simţea mirosul verii.

M-am revoltat şi-am început să-mi fac bagajul. Am pus repede „făcătorul de cafea” la treabă, am dat cojoacele jos de pe mine, iar în geantă am pus laptopul şi pătura de stat pe iarbă. Aşa că iată-mă, îţi scriu acum de pe malul Lacului Tineretului. În dreapta mea stau bătrâneii în costum de baie, iar în stânga, un el şi-o ea, care se giugiulesc de zor. Vântul adie uşor şi-mi dă senzaţia unei zile liniştite petrecută pe plajă, cu o mare calmă şi un soare blând. Şi parcă pot să respir acum.

Ultimele săptămâni au fost nebune de-a dreptul, cu proiecte scrise pe ultima sută de metri, zeci de pagini de bibliografie parcurse, nopţi nedormite, o inimă care începuse s-o ia la pas alergător de la atâta cafea şi un gol în stomac înainte de fiecare examen. Iar ca bonus au venit emoţiile din ziua în care fratele meu s-a căsătorit, iar eu m-am ales cu o soră frumoasă; m-am bucurat şi am dansat până-n zori pentru fericirea lor.

Abia acum, când stau si mă gândesc, realizez ce nebunie a fost; că în forfota asta continuă eu nici măcar nu mi-am dat seama că a venit vara. Puţin de vină a fost şi vremea tomnatică, dar parcă anul ăsta, mai mult ca niciodată, sfârşitul anului universitar m-a prins cu nici un plan pentru vacanţă.  Aşa că, pentru mine se anunţă o vacanţă liniştită, cu cărţi şi muzici de tot felul, plimbări nocturne şi ciocolată caldă. Şi sper eu acum, mai mult scris. Iar de-o fi să vreau să mă bronzez, îmi pun şi eu costumul de baie şi mă alătur bătrâneilor din dreapta mea. Şi-aşa sunt tot mai mulţi pe zi ce trece.

Mi-a fost aşa de dor să-ţi scriu! Chiar şi puţin.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *