Nottara se întoarce cu spectacolul Crăciunul, altfel @ARCUB

Crăciunul altfelPe 21 decembrie, de la ora 19:30, Teatrul Nottara te invită la spectacolul Crăciunul, altfel, care va loc în sala ARCUB din Batiştei 14.

***

Stau şi mă gândesc că a fost un an al naibii de greu. Dar pe cât de multe zile grele am avut, pe atât de multe bucurii am trăit. Prin articolele pe care le-am scris, oamenii pe care i-am cunoscut şi locurile pe care le-am vizitat.

2015 a fost anul în care am făcut cunoştinţă cu sălile Teatrului Nottara. Am văzut spectacolele Fazanul, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu, şi Vestul Singuratic, regizat de Cristi Juncu, şi am avut ocazia de a-i cunoaşte pe actorii teatrului, printre care se numără Florin Piersic Jr., Vlad Zamfirescu, Andi Vasluianu, Ioana Calotă, Gabriel Răuţă, Şerban Gomoi sau Diana Roman.

Toate aceste momente frumoase se datorează Paulei Varga şi echipei din spatele cortinelor Nottara, oameni care iubesc ceea ce fac şi care îşi doresc să crească numele teatrului în rândul pasionaţilor de cultură şi frumos. Şi luptă din răsputeri pentru ca acest lucru să fie posibil.

Mai ales acum, după ce Teatrul Nottara a fost închis din cauza faptului că funcţiona într-o clădire cu bulină roşie.

Dar Nottara nu se închide, în ciuda părerilor pe care le-am citit în presă. Nottara se mută temporar în sala ARCUB din strada Batiştei 14, acolo unde, pe 21 decembrie, va avea loc spectacolul Crăciunul, altfel, în regia lui Alin Horia Mânzat.

De altfel, regizorul ne promite că „în această incursiune în timp ne vom lepăda de toată grija cea lumească şi vom experimenta o mie şi una de emoţii într-o singură seară, călătorind în timp, fix în epoca interbelică.”

Soliştii Mădălina Constantin, Iordache Basalic şi Andrei Lazăr vor reînvia împreună cu pianistul Alexandru Burcă lumea plină de şarm a Marelui şi Micului Paris de odinioară. Anfisa Fugaru, Angela Solcan, Marius Nine şi Grupul vocal PNEVMA li se vor alătura pentru a desăvârşi atmosfera de sărbătoare cu colinde româneşti şi internaţionale, unele în interpretări inedite, altele chiar în premieră. Iar balerinii ALL’S BALLET, coordonaţi de coregrafa Beatrice Şerbănescu, ne invită la dans, pentru a intra cu toţii in ritmul bucuriei.

Crăciunul, altfel este primul spectacol cu vânzare de bilete organizat de Teatrul Nottara după suspendarea spectacolelor ca urmare a legii care interzice desfăşurarea de activităţi publice în clădiri cu bulină. Teatrul se află într-un stadiu avansat de semnare a unui protocol cu ARCUB în urma căruia sala din str. Batiştei 14 va deveni sediul său temporar şi locul care va adăposti 19 dintre cele 36 de producţii ale sale.

De aceea, acum, la final de an şi de articol, îndrăznesc să te rog ceva: intră pe eventim.ro sau pe ovo.ro şi cumpără un bilet la spectacolul Crăciunul, altfel. Cu doar 22 de lei poţi să faci un cadou frumos de sărbători. Pentru tine, pentru cei dragi şi pentru Teatrul Nottara.

Foto: Mircea Florescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*