Skip to content

Noaptea muzeelor din Micul Paris

noaptea-muzeelor-din-micul-paris-2În Noaptea Muzeelor, Bucureștiul își pune hainele de sărbătoare și se pregătește pentru o atmosferă cu iz parizian. Cozi de zeci de oameni, forfotă la metrou, brațe de pliante, mii de fotografii și curiozitate. Așa va arăta Bucureștiul mâine, la cea de-a zecea ediție a evenimentului Noaptea Muzeelor.

De seara până dimineața, 18 muzee vor rămâne cu porțile larg deschise și te vor întâmpina cu expoziții, muzică, dans, teatru, proiecții de film și foarte multă voie bună.

Din experiența anilor trecuți, îți pot spune că noaptea va fi una nebună, iar statul la cozi îți va pune răbdarea la încercare. Eu îți recomand să verifici din timp lista muzeelor și a organizațiilor culturale care participă la Noaptea Muzeelor 2014 și să îți faci un itinerariu în funcție de preferințele tale.

De pildă, eu am petrecut puțin timp pe noapteamuzeelor.ro și mi-am stabilit deja itinerariul în funcție de locurile în care mi-ar plăcea să ajung.

19:00 – AUTOR – Târgul de bijuterie contemporană de la Sala Dalles. Este cel mai mare târg de bijuterie contemporană din Sud-Estul Europei, în cadrul căruia 65 de expozanți le vor lua mințile iubitoarelor de bijuterii.

20:30 –Expoziția centrală a Romanian Design Week de la Palatul Camerei de Comerț. Este un eveniment anual, care promovează designul românesc contemporan.

22:00 – Piesa de teatru „Viață de cimitir”. Scena? Chiar Cimitirul Bellu. Piesa se va juca în premieră și o va avea ca atriță în rol principal pe Rodica Popescu Bitănescu.

00:30 – Dacă-i senin, la Observatorul Astronomic pentru a contempla la stele.

Cam asta-i ce mi s-a părut mie mai fain. Bineînțeles, itinerariul mi l-am făcut și în funcție de locurile în care n-am reușit să ajung de când Bucureștiul mi-e acasă. Dar lista tuturor muzeelor și a organizațiilor culturale care participă la Noaptea Muzeelor 2014 o poți găsi aici. Deschide-o și organizează-ți noaptea albă.

Așa că, în Noaptea Muzeelor, pune-ți ochelarii de turist și bucură-te de Micul tău Paris.
Ne întâlnim pe drum!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *