Skip to content

Despre partea plină a oraşului

My secret BucharestÎmi place să cred că sunt suma oamenilor cu care mă înconjor. Iar acum se întâmplă datorită lor, a celor pe care i-am întâlnit şi mi-au împărtăşit puţin din experienţa lor. În spaţiile reale, virtuale sau fictive. De pildă Verde, cu felul ei de-a fi inspiraţional şi insolit. Sau Ana, care mi-a arătat că obsesiile pot fi constructive. Sau Adri, de la care am învăţat că întâlnirile de pe Facebook au potenţialul de a construi lucruri frumoase şi perene. În timp, toţi cei pe care i-am întâlnit au contribuit mai mult sau mai puţin la dezvoltarea mea personală şi la ceea ce sunt acum.

De aproape un an de zile e Micul meu Paris în viaţa mea. În tot acest timp, nu numai o dată mi s-a întâmplat să întâlnesc persoane care să mă întrebe ce văd eu atât de minunat la Bucureşti, un oraş contrastant, neîngrijit, haotic şi violent. Răspunsul meu a fost mereu acelaşi – depinde de oamenii cu care te înconjori şi de locurile în care alegi să mergi. Sunt lucruri care pot schimba total perspectivele. E clar, nimic nu poate atinge perfecţiunea, iar părţi mai puţin bune vor exista mereu. Depinde numai de tine şi de ceea ce eşti tu dispus mai întâi să vezi – frumosul sau urâtul. La fel şi cu Bucureştiul.

Andreea a ales deja. Iubeşte Bucureştiul aşa cum este el şi este de părere că în ultimii ani lucrurile chiar s-au schimbat. E mai bine acum, dar cu siguranţă este loc de şi mai mult.

Ne-am cunoscut în newsfeed, datorită pasiunii noastre comune pentru Micul Paris. Am descoperit atunci frânturi din Bucureştiul ei secret, povestite prin imagini ce rulau pe muzica lui Silent Strike. Este vorba despre My Secret Bucharest, un scurt-metraj despre partea plină a oraşului. Ideea îi aparţine Andreei, dar ea nu ar fi putut să se materializeze fără ajutorul lui Alex.

„Am vrut să arăt Bucureştiul aşa cum îl văd eu. Pentru că nimeni nu o face şi pentru că Bucureştiul de azi e chiar mişto. Nu e mişto mereu şi oriunde, dar sunt locuri şi oameni care îl fac super tare, aşa cum sunt pe alocuri toate metropolele la care visăm ca destinaţii. Alex a fost uşor de convins pentru că şi el îşi dorea să facă ceva acasă. Am lucrat foarte bine împreună, uniţi probabil de faptul că suntem amândoi bucureşteni şi de entuziasmul legat de crearea acestui mini portret. Se simte din film că ne place oraşul, că ne plac oamenii care îl definesc pentru noi şi că proiectul ăsta a fost o bucurie.”, mi-a povestit Andreea.

Alex, bucureştean şi el, este stabilit în Barcelona, dar Bucureştiul i-a rămas la fel de drag. Dovadă este faptul că a acceptat propunerea Andreei de a realiza un film despre partea frumoasă a oraşului, despre oameni care pot schimba lucrurile cu puterea pasiunilor lor.

„Am fost foarte încântat de ideea Andreei şi mai ales de faptul că era legată de Bucureşti. Este oraşul de care am fost şi sunt inspirat, ale cărui străzi le-am bântuit nopţi întregi cu skate-ul fără să mă plictisesc şi în care descopar mereu câte ceva nou care îmi aduce bucurie. Mă face fericit să ştiu că sunt atât de mulţi oameni care au vizionat filmul şi unii simt poate acel vibe pe care eu îl am când colind prin oraş. Sunt însă mult mai multe locuri care aşteaptă să fie descoperite în orăşelul nostru. Open your eyes! ”, spune Alex.

Iar ăsta-i Bucureştiul lor secret, al lui Alex şi al Andreei:

Pe Andreea o poţi descoperi şi citi pe blogul ei, Little Aesthete, iar fotografiile şi filmele lui Alex le poţi admira pe www.alexandrucostin.com.

Foto: Alex Video: Andreea şi Alex

1 comentariu

  1. multumim pentru shout out! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *